Ски курорти България сезон 2016/2017

Ски курорти България сезон 2016/2017

Готови ли сте за зимния сезон 2016/2017? Стегнахте ли багажа, спретнахте ли ски екипировката? Попълнете всички липси, защото сезонът започна!

Изпробвайте нови планини и писти

В България се поддържат ски писти освен в най-известните курорти Банско, Боровец, Пампорово, Витоша, така и още на Мальовица, Чепеларе, Узана и Ком-Берковица.

Може би част от последните не сте ги чували досега?

Ски курорт Узана се намира в Стара планина на надморска височина от 1220 до 1350 метра. Ски зоната разполага с няколко писти – Еделвайс и Импулс. Ако сте начинаещи в ски спорта – препоръчваме да посетите Узана. Тихо и спокойно можете да се учите от професионални скиори.

Ски центърът Ком-Берковица се намира в подножието на връх Ком (2016 м.). Намира се на 15 км от Берковица и е близо до София – на 100 км. Курортът предлага писта с 1500 м дължина. Пистата е оборудвана със ски влек тип котва и детски лифт. Подходяща е за семейна ваканция, на която да обучите вашите деца да карат ски.

ski-center

Мальовица също се намира близо до София – на 80 км в Рила планина. Пистата е разположена в подножието на връх Мальовица (2729 м). Самият ски център е в район Меча поляна и разполага с лифтове тип паничка и един тип котва. Също подходящ за спокойна почивка далеч от шумотевицата на Боровец и Пампорово.

Разбира се, не можем да не споменем ски център Алеко, разположен във Витоша планина. Само на 1 час път от столицата можете да се озовете в ново време и пространство. Витоша разполага с разнообразие от видове писти, подходящи както за напреднали, така и за начинаещи скиори и сноубордисти.

Ски курорт Алеко е освен това и най-старият ски център в България, разположен на 1800 м. Надморска височина на северния склон на планината.

ski-center-2